Carta de suport al IES Palau

     
Atesa l’acusació per un delicte d’odi instada per la Fiscalia de Barcelona contra un grup de docents a l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca i les queixes que ha rebut el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la comunitat educativa de l’escola Fructuós Gelabert de Barcelona vol manifestar tot el seu suport als i les docents afectats i el més absolut desacord amb la instrumentalització mediàtica i política que s’està produint en aquest cas, fonamentat en investigacions i relats parcials que desnaturalitza de manera alarmant el delicte d’incitació a l’odi.

L'escola ha de ser un espai de pluralitat que aculli l'alumnat en la seva diversitat, que potenciï els valors de la igualtat, els drets humans i l'interès superior de l'infant.

El nostre marc d’ensenyament disposa de mecanismes de resolució de conflictes d’aquest tipus sense necessitat de judicialitzar l'actuació del professorat pel tractament que han donat als esdeveniments polítics dels darrers mesos. Aquesta ofensiva judicial pot afectar la garantia del dret a l'educació dels nostres infants, atès el malestar que es genera dins la comunitat educativa i en els docents que poden sentir-se coartats en la seva llibertat d'expressar-se lliurement a l'aula.

Així mateix, considerem que fomentar l’esperit crític de l’alumnat és un dels reptes de l’educació actual i el professorat no pot restar al marge dels debats que susciten els actuals esdeveniments polítics i socials a Catalunya.

Per tot el que s’ha exposat, manifestem la nostra repulsa als atacs i la instrumentalització mediàtica i política que s’ha fet per determinats mitjans de comunicació i forces polítiques en els incidents de l’institut El Palau.

L'equip del claustre de l'escola
  • No s'han trobar comentaris

Deixa els teus comentaris

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.